Vacature
stichting Moustaqbel

Vacature : Voorzitter bestuur stichting Moustaqbel

Het bestuur van Stichting Moustaqbel zoekt een voorzitter met ruime bestuurlijke ervaring en een relevant en inzetbaar netwerk.

Over Moustaqbel
Stichting Moustaqbel is een kleine, ambitieuze stichting die zich inzet voor onderwijs aan kansarme meisjes in Marokko. Wij bieden jaarlijks aan 80 jonge vrouwen een plek in ons studentenhuis, Dar Moustaqbel, zodat zij de kans krijgen een studie te volgen aan de universiteit of hogeschool van Marrakesh. Naast kost en inwoning biedt Dar Moustaqbel hen extra workshops en bijlessen aan zodat zij als sterke jonge vrouwen de arbeidsmarkt kunnen betreden. Daarmee zullen zij een andere toekomst tegemoet gaan dan de meesten van hun leeftijdsgenoten die geen onderwijs kunnen volgen. Meer informatie is te vinden op www.moustaqbel.org/marrakesh.

De functie

De activiteit en de supervisie van de twee studentenhuizen wordt gedaan door het projectteam in Marrakesh en wordt door de manager Marrakesh gemonitord. De general manager is betrokken bij de operatie en is de brug naar het bestuur.
Het bestuur in Nederland is actief betrokken en bestaat uit 5 leden. De voorzitter is verantwoordelijk voor het adequaat functioneren van het bestuur en is mede verantwoordelijk voor het gezicht van de stichting naar buiten. Daarnaast is de voorzitter een belangrijke sparringpartner voor de general manager.

Functieprofiel

• Leidinggeven, samen met bestuur, aan de stichting: initiatieven nemen, voorbereiden en voorzitten van de bestuursvergaderingen, voorbereiden en opvolgen van acties.
• Vormgeven, in samenwerking met overige bestuursleden, van de missie en doelstellingen van Moustaqbel en de vertaling hiervan naar beleid.
• Bewaken van de hoofdlijnen, zowel operationeel als op strategisch niveau
• Sparringpartner voor de algemeen directeur
• Vertegenwoordiging van de organisatie naar buiten en binnen

Functie-wensen

• Beschikt over een uitgebreid relevant netwerk
• Bestuurlijke ervaring
• Affiniteit met de missie en doelstellingen van stichting Moustaqbel.
• Goede communicatieve en verbindende eigenschappen.
• Gemiddeld 8 uur per maand beschikbaar
• Zorgvuldigheid, betrokkenheid en vertrouwelijk kunnen omgaan met informatie.

Geboden

Een leuke uitdagende bestuursfunctie binnen een kleine internationale ngo. Je draagt bij aan het beschikbaar maken van voortgezet onderwijs voor kansarme meiden uit rurale gebieden in Marokko. De bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor de werkzaamheden.

Overig

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Hanneke Ouwehand-van Hooff (oprichtster) (06-2013 4439).
Als je geïnteresseerd bent stuur je je cv en motivatie naar hanneke@moustaqbel.org
Meer informatie over de stichting in z’n algemeen, vind je op www.moustaqbel.org.