RAMADAN 2024

RAMADAN

Dar Moustaqbel

Wil jij in deze Ramadan een goede daad verrichten? Wil je jonge vrouwen ondersteunen bij het volgen van een opleiding zodat zij op hun beurt weer hun eigen families vooruit kunnen helpen? Steun dan Stichting Moustaqbel en help onze studenten uit het getroffen aardbevingsgebied in het zuiden van Marokko aan een goede opleiding en dito baan.

Sinds 2016 runt stichting Moustaqbel in Marrakech twee studentenhuizen voor meiden uit het rurale Zuiden van Marokko. Zij wonen daar onder professionele begeleiding en krijgen naast huisvesting en gezonde voeding een rijk activiteitenpakket aangeboden met wekelijks lessen Frans en Engels. Ook vakgerelateerde bijlessen, digitale vaardigheden, sport, cultuur, uitwisseling en projectmanagement staan op het menu. Studenten ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om een mooie baan te bemachtigen. Dat is ons doel, want een diploma alleen is niet genoeg.

De studenten van Dar Moustaqbel zijn zwaar getroffen door de aardbeving die in september plaatsvond. Naast vele doden onder naaste familieleden – twee studentes werden wees, zijn tientallen families hun woning kwijt en nu woonachtig in tenten en barakken. De situatie voor de aardbeving was al zwaar, en nu wordt hun lijdzaamheid verder op de proef gesteld. Tijdens het bieden van noodhulp viel het ons op hoeveel positiever de situatie is voor families van meiden die inmiddels een baan hebben. Er is hoop en kracht. Ze brengen licht in zware tijden. Ramadan Kareem!

Do you want to receive the latest news from our students? Subscribe here for our newsletter.

Marrakech

Amsterdam